Het intakegesprek

Het intakegesprek is bedoeld als kennismaking. Ik breng jouw situatie en hulpvraag goed in kaart en help je jouw doel(en) te formuleren, zodat we tijdens het traject de richting opgaan die jij op wilt gaan en uitkomen waar jij wilt uitkomen. Belangrijk daarbij is onder andere dat het doel specifiek en realistisch is.

 

Het begeleidingstraject

Tijdens de verdere sessies gaan we aan de slag met jouw doel(en). Ik werk persoons- en oplossingsgericht, gebaseerd op gelijkwaardigheid. Uitgangspunt hierbij is dat ik er steeds naar streef om je erkend, gerespecteerd en vertrouwd te laten voelen. Ik ga uit van jouw kracht en mogelijkheden. Natuurlijk mag kwetsbaarheid er ook zijn. Je mag er zijn precies zoals je (op dat moment) bent. Mijn grondhouding is onvoorwaardelijke acceptatie.

 

Ik creëer voor jou een veilige plek waar je op je eigen tempo kunt ontdekken en groeien. Ik help je om je belemmerende patronen (meer) los te laten en gezonde patronen te versterken, zodat je (meer) in je kracht komt en richting je doel kunt bewegen. Mijn houding pas ik van moment tot moment aan, naar gelang wat nodig is: luisterend, vragend, vertellend, bevestigend, troostend, stimulerend, geruststellend, leidend, volgend, waarderend, (zacht) confronterend, aanmoedigend, uitnodigend, inspirerend, verzachtend, spiegelend, activerend, steunend, rustgevend... Ik stem me af op jou, waardoor de sessies een positieve impact hebben.

 

Mijn streven is om elke sessie voor jou betekenisvol te laten zijn. Daarbij maak ik gebruik van professionele gespreksvaardigheden en technieken en methoden uit de positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie.